Dag 15: weer terug naar Johannesburg

24 juli 2025 - Johannesburg, Zuid-Afrika

We slapen weer lekker en worden om 05.45u wakker gemaakt door Les.

Lars voelt zich nog slechter dan gisteren en we besluiten daarom Iris te bellen en haar te vragen een afspraak te maken met de dokter. De rit naar het vliegveld heeft hij het zwaar, hij voelt zich echt slecht. Gelukkig voelt hij zich iets beter (de domperidon doet waarschijnlijk zijn werk) als we op het vliegveld zijn, maar hij heeft nog niks gegeten en gedronken. Dat durft hij ook niet. Eerst maar even naar Johannesburg vliegen.

We nemen uiteraard uitgebreid afscheid van Lesley. Er vloeien veel tranen en nu ik dit aan het schrijven ben, zitten ze nog steeds hoog. Ik vraag me af of ik hier ooit nog een keer zal zijn, of ik Les ooit nog zal zien. Maar ben ook blij en dankbaar dat we haar en haar bijzondere gezin hebben bezocht. We hebben weer mooie nieuwe herinneringen gemaakt die ik voor altijd in mijn hart bewaar.

Nadat we door alle controles heen zijn en de nodige stempels hebben ontvangen, koop ik een prachtig handgemaakte magneet van Zimbabwe voor mijn verzameling. Dave en ik bestellen een kop koffie en ontbijt. Het duurt lang maar het is het wachten waard. Mijn advocado smash is heerlijk en ook Dave geniet van zijn Engels ontbijt.

20250724_09052920250724_090532

Iris belt me, als ik zit te ontbjjten, dat ze de dokter heeft gesproken maar dat hij alleen om 12.30u nog tijd heeft. Wij landen om 12.00u en moeten nog huurauto ophalen dus dat gaan we nooit redden. Ze heeft alles uitgelegd en de dokter is ervan overtuigd dat het met zuur te maken heeft. Het kan geen infectie zijn omdat het al zo lang duurt. Hij raadt aan te stoppen met domperidon en adviseert andere medicatie. En hij benadrukt dat het belangrijk is dat hij wel blijft drinken. Als het hiermee morgen niet beter gaat, moeten we bellen. Ik ben zo blij dat ze dit heeft kunnen regelen en hoop uiteraard dat het gaat werken. Lars beloofd, zodra we geland zijn, wat te drinken maar wil eerst goed de vlucht doorkomen.

De vlucht verloopt prima. Ik laat nog wat tranen maar verheug me ook op de tweede gedeelte van onze reis. Uiteraard maak ik me ook zorgen om Lars. Waar doen we goed aan?

Gelukkig verloopt alles vlot op Jogannesburg en binnen mum van tijd hebben we onze huurauto opgehaald. We rijden direct naar het bedrijf van Mark. Wat is het fijn hun weer te zien! Mark en Iris geven ons een rondleiding en we zijn enorm onder de indruk. We hadden niet verwacht dat het zo groot is en kijken onze ogen uit.

We bespreken met iris dat we morgen niet naar hun vakantiehuis gaan, wat oorspronkelijk het plan was. Wr blijven tot en met zaterdag hier zodat we morgen evt naar dokter kunnen Lars kan opknappen. We zijn opgelucht dat ook Mark en Iris dit bedacht hebben.

We nemen afscheid e  rijden naar hun huis. Dave maakt een lunch en Lars neemt een cupasoup en een droge boterham. Ook heeft hij al 500 ml water gedronken nadat we geland zijn. Hij voelt zich daarna meteen weet slecht maar gelukkig niet zo slecht als vanmorgen. Hij gaat naar bed.

Ik pak onze koffers uit en neem heerlijk ern douche. Ondertussen zijn Iris en Noah thuis gekomen en trekt Noah zijn nieuwe spiderman pak aan. Wij maar zoeken waar Noah is terwijl spiderman zich tijgerend door het huis beweegt😉. Zo schattig echt!

Om 17.00u gaan we richting de padelbaan waar we even een drankhe drinken om moed jn te drinken. Er komen ook nog 9 collega's en we spelen dus op 3 banen, steeds in verschillende teams. Dave heeft zichzelf verbeterd vergeleken met vorige week. Het is heel erg gezellig! Daarna borrelen we nog wat na en eten we pizza's. We hebben er echt van genoten!

Als we thuis komen kletsen we gezellig met z'n 4-en na over de leuke dag en onze trip naar Zimbabwe. Het is super fijn om weer hier te zijn.

Ik maak Lars wakker em geef hem zijn medicijnen. Ik denk dat hij hele tijd geslapen heeft toen wij weg waren, maar weet dat niet zeker. Hij  zegt weinig en wil weer verder slapen.

Als ik zijn kamer uitkom,vraagt Iris of ik even bij Noah wil komen kijken. Die ligt in zijn spiderman pak in bed. Echt te schattig!

Dave en ik praten nog even na terwijl we in "ons" heerlijke bed liggen. Oh wat zullen we lekker slapen😴.

Tot morgen!

1. Marja:
    24 juli 2025
    Hopelijk knapt Lars nu echt op en kunnen jullie ontspannen verder
  2. Tineke:
    25 juli 2025
    Afscheid nemen is nooit leuk maar wie weet komt er nog een keer een gelegenheid om elkaar weer te zien...... ik hoop dat het met Lars snel een stuk beter gaat maar misschien toch een goed plan om sowieso met Lars naar de dokter te gaan voordat jullie aan de road trip beginnen?
    Nou, geniet van het samenzijn met Iris, Mark en Noah 😘😘😘
  3. Toos:
    25 juli 2025
    Hoop dat het goed komt met Lars. Toch even naar de dokter voor de zekerheid. Even genieten van alle luxe die jullie nu hebben en dromen van de rest van de reis🥰
  4. Pauline:
    26 juli 2025
    Verdriet, afscheid maar hele mooie herinneringen voor altijd in je hart.